Terloops wat Theorie 4

Alweer de vierde. Deze week wat herhaling en vanaf volgende week gaan we wat dieper in op de dynamiek van een muziekstuk. Veel plezier!

3 Reacties op “Terloops wat Theorie 4”

 1. Doei Iris. Goed verhaal (en zo mooi ingesproken, dat ik steeds net het einde niet meer wakker ben). Daarom deze vraag. De aanduiding Fis en Ces staat in het voorbeeld aan het begin van het muziekstuk. Ik begrijp dit niet helemaal. Geldt dit in het voorbeeld alleen voor de F en C noten en kunnen de andere noten normaal als A, B, D, E, G behandeld worden?

  1. Ik heb het eind van het bandje gehaald, Iris.
   Het is me nu duidelijk. In het voorbeeld geldt het alleen voor de F (Fis) en de C (Cis). Ik ben gewend de noten met tablatuur te spelen (Dus cijfernotaties per snaar) en bij akkoorden gewoon het kruis of de mol-teken.
   Voor mij is deze notatie nieuw, dus nogmaals mijn dank.

  2. Dankjewel Jan, Ik ga de volgende keer je vragen beantwoorden. Ik ben er heel blij mee.
   Zal proberen je wakker te houdenūüėč

Geef een reactie