Toch toe aan vakantie…?

Als corona ergens roet in het eten gooit, dan is het wel bij zangers en blazers. En laten wij nou net zangers zijn…

En dus is Popkoor SVP al sinds maart niet meer live bij elkaar geweest. Niks aan. We missen elkaar. We missen het zingen samen. De koorklank. De gezelligheid.

Zoomen

Maar SVP zou SVP niet zijn als we niet alles op alles hadden gezet om toch te zingen in koorverband en bij elkaar te komen. Het moest alleen wel virtueel met ZOOM. Dat was de enige app waarmee het kon , ook al waren er toen twijfels over de veiligheid.

De eerste pogingen waren voor veel mensen een teleurstelling. Het geluid liep niet gelijk, omdat de internetverbindingen niet allemaal even snel waren. Echt samen zingen kon dus niet. Maar we konden wél 25 mensen tegelijkertijd op het scherm zien en het geluid werd niet vervormd. En we troffen elkaar tenminste weer eens.

Stapelen

En dus repeteren we al vanaf april in ZOOM. We hebben zowaar een nieuw nummer ingestudeerd, Can’t stop the feeling van Justin Timberlake. Zo’n kleine 20 mensen hebben het (met de begeleiding op hun koptelefoon) ingezongen en onze dirigent Willem Jan heeft die losse partijen ‘gestapeld’ tot een geheel. Gisteren hebben we het resultaat gehoord. Dat klonk echt heel leuk voor zo’n eerste keer!

Eens in de zoveel tijd houden we een ‘socialize’ avond met bijvoorbeeld een ludieke pubquiz die Willem Jan heeft samengesteld. De laatste keer deden daar ongeveer 30 mensen aan mee. Kahoot downloaden op je telefoon en pret gegarandeerd. Plus een echte winnaar: team Sunshine!

Zoeken naar een geschikte ruimte

Het is allemaal echt heel leuk, maar het haalt het natuurlijk niet bij live zingen. Sommige leden doen dan ook niet mee. Ze vinden digitaal zingen niet zo inspirerend of hebben sowieso moeite met de digitale wereld. Daarom blijven we zoeken naar mogelijkheden om wél bij elkaar te komen.

Dat is voor een koor dus niet zo makkelijk. Zangers moeten 3 meter uit elkaar staan. Voor een koor als dat van ons plus een dirigent heb je dan al gauw 460 m2 nodig… En dan schrijft het protocol ook nog eens een hoogte van 4 m voor. Dat vind je alleen in een kerk, sporthal of bedrijfshal. Een lastige zoektocht.

Toe aan vakantie 🙂

Stiekem hopen we dat het virus een beetje uitgeraasd raakt of dat er snel een vaccin komt. Want pas dan kunnen koren weer bij elkaar komen onder redelijk ‘normale’ omstandigheden.

Maar actief zijn we als koor in ieder geval wel gebleven, ondanks alle beperkingen. Nu maar even een paar weken bezinnen op nieuwe mogelijkheden.

Gek genoeg zijn we dus toch best aan vakantie toe.

5 Reacties op “Toch toe aan vakantie…?”

 1. Fijne vakantie allemaal!

 2. Met de complimenten voor het bestuur en Willem Jan voor de inzet om digitaal te kunnen zingen ( al heb ik er niet aan meegedaan) wens ik jullie allemaal een fijne vakantie!
  En laten we hopen dat we na de vakantie weer lekker samen gezond live kunnen zingen!
  Gr Berna.

 3. Wat een leuke verassing gisteren! Heel erg bedankt.

  Een fijne vakantie allemaal, blijf gezond.

  En tot na de vakantie allemaal.

 4. Bij deze sluit ik me helemaal aan bij de woorden van Berna. Ik wens iedereen een fijne vakantie en blijf gezond.

 5. Petje af voor WJ en bestuur voor de manier waarop jullie omgegaan zijn met ons koor tijdens corona!?
  En ik werd verrast door Cees vrijdagavond met een heel leuk persoonlijk gebaar? Ook daarvoor superbedankt!!!

Geef een reactie